Zskat/ marts 12, 2018/ Ikke-kategoriseret/ 0 comments

Et af de spørgsmål som ofte popper op er: Hvor meget kan jeg udbetale til mig selv i skattefri kørselsgodtgørelse som ansat i mit eget selskab når jeg ikke hiver særligt meget løn ud.

Det har været oppe og vende før bl.a. i forhold til fodbolddommere. Her har svaret været noget i retning af at der kan udbetales godtgørelse når vedkommende får hvad der kan betragtes som en symbolsk timeløn. Derudover har der været afgørelser hvor skattefri kørselsgodtgørelse er blevet nægtet som følge af manglende ansættelseskontrakt for eneanpartshaveren.

Landsskatteretten har i en afgørelse af 18/12 2017 leveret yderligere et fortolkningsbidrag idet man klart og utvetydigt afviste at en direktør kunne opretholde udbetalte godtgørelser i størrelsesorden 50.000 – 70.000 DKK pr. år som skattefri, i en situation hvor han kun havde fået en løn på ca. 10.000 DKK.

Klagers repræsentant havde under sagen udtalt at Skattedepartementet tidligere havde oplyst at en timeløn på 100 kr. var tilstrækkelig til at der forelå et ansættelsesforhold.

Dette udsagn er der mange som kommer med. Det gjorde Landsskatteretten bare ikke her.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*