Zskat/ marts 12, 2018/ Ikke-kategoriseret/ 0 comments

Vi lever i en tid hvor der er gået sport i at lave blog-indlæg om faglige emner indenfor skat, regnskabssystemer som efter sigende kan gøre enhver revisor overflødig, samt do-it-your self IVS selskabsstiftelser.

Dette er en foruroligende udvikling set med en fagmands opgave:

  • Ét er at disse mange blogs ikke har nogen bindende virkning for skattemyndighederne overhovedet. Noget andet er at der ofte er fejl eller misvisende oplysninger.
  • Systemer kan ikke tænke selv og et regnskab, en selvangivelse og ikke mindst en disponering efter virksomhedsskatteordningen er afhængig af den person som fodrer systemet med oplysninger og ikke mindst træffer de valg og disponeringer som er en del at det at lave et regnskab og en selvangivelse.
  • Hertil kommer hele det IVS cirkus som blev skabt i 2014 og som har udløst et rekordhøjt antal nystiftede IVS selskaber.  Indtil nu er knap 30% af alle stiftede IVS selskaber blevet opløst efterfølgende, men det “positive” er at der kommer mange nye til, fordi folk kan stifte dem selv uden at præstere et egentligt indskud eller at påtage sig andre forpligtelser. Dvs. det gør de men de finder først ud af det senere.

Det er altid nemmere at forebygge end at reparere og rådet herfra må klart være at man som aktiv virksomhedsudøver allierer sig med en god revisor (og om nødvendigt advokat) fremfor selv at kaste sig ud i ting som man reelt set ikke har overblik over. Vi har hørt om iværksættere som på egen hånd har gennemført dispositioner som selv den mest garvede revisor aldrig selv ville foretage sig uden at alliere sig med en skatteekspert.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*